ConnActNow – Forum

Vanuit Koor.nl willen we creatieve denkers in de koorwereld in contact brengen met praktische doeners. Om met elkaar initiatieven te bedenken én -indien mogelijk- tot uitvoering te brengen. Om het beste van de mens in tijden van crisis inventariseren, inspireren én mobiliseren.

De belangrijkste basisregel voor deelname: respecteer elkaar in toon én inhoud!

Notifications
Clear all

[Belangrijk] Wat kan de koorwereld bijdragen in tijden van crises?

royvoogd
Lid geworden: 6 maanden geleden
Berichten: 1
21 maart 2020 15:25

“Vergeet niet: rampen en crises halen het beste in mensen naar boven”

Onder deze titel schreef Rutger Bregman een intrigerend artikel in de Correspondent over de waarde van een crisis in de omvang zoals we die rond COVID-19 ondergaan.

Rampen en crises halen het beste uit ons naar boven. Er zijn weinig wetenschappelijke inzichten waar zo veel bewijs voor is, en toch wordt het vaak vergeten. Juist nu, tijdens deze pandemie, is het cruciaal om het te onthouden.”

In dit forum kunnen we in vier fora gedachten met elkaar delen:

1. Algemeen: Hoe halen we het beste in mensen naar boven tijdens een crisis?
  2. Inspiratie inventarisatie: Deel de voorbeelden van verbinding in crisistijd om elkaar te inspireren.
  3. Ideeën-dialoog: Publiceer je ideeën en nodig uit om er samen over na te denken.
  4. Doen-dialoog: Pak een idee op en breng het in de praktijk en laat je helpen.

We starten met ConnActNow.nl in de koorsector om te kijken wat het doet. Als het werkt wordt ook de algemene site onder ConnActNow.nl gelanceerd. En wie weet ontstaan er nieuwe deelgroepen uit.

Laten we beginnen met samen denken én doen. Omdat echte verbinding de meerwaarde van een samenleving is.

“Toch geloof ik dat we uiteindelijk naar elkaar toe kunnen groeien in deze crisis. Of zoals de Italiaanse premier Giuseppe Conte zei: ‘Laten we vandaag op afstand blijven, om elkaar morgen nog sterker te omarmen.’”

This topic was modified 6 maanden geleden 4 times by royvoogd

Citaat