Inspiratie: Quiz in plaats van repetitie

Een creatief voorbeeld van een online alternatief voor de reguliere repetitie. Misschien een idee voor jouw koor?

NIJKERK Het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps heeft als vervanging voor de wekelijkse repetitie op dinsdagavond  online een muzikale quiz gespeeld.

Door de corona-maatregelen zitten alle muzikanten thuis. Maar zij hebben na een oproep van quiz master Bert Koekkoek een muziek stukje opgenomen en ingestuurd voor deze quiz. Zo’n 20 leden waren online en moesten raden wat er gespeeld werd. Er was zelfs een opening mededeling van de voorzitter. De winnaar van de avond was pseudoniem Bert Kroepoek en hij wint een wc-rol.

,,We vonden het een leuk initiatief om de muzikanten aan het spelen te houden”, zegt Koekkoek. ,,In de komende periode wordt er ook gekeken om de muzieklessen digitaal aan te bieden. Wellicht is er volgende week weer een quiz.”