Over

Ik ben met ConnActNow.nl gestart omdat ik geloof in de kracht van verbinding. Dat klinkt mooi, maar het is iets dat alleen werkt als je het samen doet. Vanaf het moment dat COVID-19 zich tot pandemie ontwikkelde en de coronacrisis veroorzaakte, worden we met z’n allen met onze neus op de feiten gedrukt hoe belangrijk echte verbinding is.

We zijn ons doordrongen van het belang van #FlattenTheCurve en bijna iedereen blijft thuis. Een vrijwillig, maar noodzakelijk isolement, uit eigen veiligheid én voor pure bescherming over de prachtige waarden die we hier met z’n allen hebben opgebouwd. Voor elkaar en met elkaar. Het besef dat die waarden onder druk komen te staan begint langzaam in te dalen.

Daarom wil ik jou vragen om mee te denken hoe we kunnen voorkomen dat de vier muren die we nu nog als “thuis” ervaren, over een paar weken tot gevangenis verworden. 

En dat is een grotere uitdaging dan je nu wellicht nog denkt. Want dagelijks worden we overrompeld worden door alle veranderingen. We hebben daardoor bijna geen tijd om ons te realiseren wat ons allemaal overkomt. Bovendien hebben we wel vaker een verlof van een paar weken. Dat noemen we vakantie.

Maar als de crisis voortduurt, dan verandert dat drastisch. Dan verandert dat vakantiegevoel in isolement.

En dat wil ik voorkomen door initiatieven te ontwikkelen die er straks voor gaan zorgen dat we verbinding en saamhorigheid blijven voeden. Elkaar op blijven zoeken.

Daarom: ConnActNow.nl! Doe je mee?

Roy Voogd
initiatiefnemer