KNMO organiseert: Ode an die Freude

Muzikanten van Nederland laat je horen!!!

Lees alle info op: https://www.knmo.nl/muzikanten-van-nederland-laat-je-horen/

Wat is het stil om ons heen. Geen concerten, geen uitvoeringen, geen muziekles. Door de huidige situatie is het verenigingsleven volledig tot stilstand gekomen en het is maar de vraag wat er straks overblijft.Daarom deze oproep. In Duitsland gaan alle muzikanten op zondag 22 maart om klokslag 18.00u. “Ode an die Freude” van Ludwig van Beethoven spelen. Laten we in Nederland met z’n allen meedoen! In de link vind je bladmuziek van dit werk in verschillende sleutels.

Of dat je nu pas muziekles hebt, of iedere week vele concertzalen weet te vullen. Doe mee en speel mee! Oefen dit stuk (met eventueel improvisaties) en speel dit stuk op zondag 22 maart samen met alle muzikanten en muziekliefhebbers van Nederland. Zet de ramen wijd open, ga in de tuin staan, op het balkon of maak opnames. Of dat je nu piano, doedelzak, klarinet, Gitaar of zakzozie speelt, zelfs als je zingt, sluit je aan bij dit grootste orkest van Duitsland en Nederland!! 

Laat Nederland van ons horen. Doe het voor je muziekleraar, je mede-muzikanten, je ouders, je opa en oma, alle zieke mensen en alle personen die nu zo goed voor ons zorgen!!! Laat onze mooie muziek horen en bewijs dat we er allemaal nog zijn!

Freude-Schöner-Götterfunken-Bb
Freude-Schöner-Götterfunken-C-High
Freude-Schöner-Götterfunken-C
Freude-Schöner-Götterfunken-Eb
Freude-Schöner-Götterfunken-F
Freude-Schöner-Götterfunken-Bb-Bassleutel
Freude-Schöner-Götterfunken-C-Bassleutel
Freude schöner Götterfunken-Akk – Full Score-D
Freude-schöner-Götterfunken_C met tekst

Slagwerk Beethoven-Hautvast
Bij deze een slagwerkpartij van Ode an die Freude. Hij is wel in vierkwartsmaat, maar dat maakt voor de slagwerkpartij weinig uit.

Het ‘refrein’ dat jullie spelen, begint in deze partij op cijfer 3. Verder is de bovenste partij (op de C) de snare drum, en de onderste 2 (op de A en de F) de bass drum en cymbals à 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *